Як зберігати фотокниги?

Фотокниги Pro.cyfrolab створені, аби зберігати емоції так довго, як Вам потрібно.



Хоч фотокнига виглядає, як книга, але для її виробництва використовуються інші матеріали, не типові для офсетних книг з книжкового магазину. Тому технологія зберігання фотокниг теж відрізняється. Аби Ваші спогади залишались в ідеальному стані - дотримуйтесь наших інструкцій.



вплив сонячного світла на фотокнигу

Уникайте прямого сонячного проміння. Фотокниги вицвітають та висихають. Ідеально - подарунковий бокс, створений саме для оптимального захисту від світла, пилу та факторів навколишнього середовища. А якщо такого немає - то непоганим теж буде темна поличка.



вплив температури на фотокнигу

Ніколи не зберігайте свої фотокниги, де вони можуть сильно нагрітися чи набрати вологи. (Прямо скажемо: варіант з підвіконням - відпадає) Найкраще місце, де температура 18°C +/- 2°C та вологість 50% +/- 10%. А якщо Ви не тримаєте гігрометр поруч - то кімнатна температура буде найкраща для них. Не зберігайте книгу у контейнері або в поліетиленовій упаковці, натомість помістіть їх у місце, де повітря може вільно циркулювати.



вплив вологості на фотокнигу

Фотокниги не люблять перепадів вологості і температури: книги прекрасно лежать влітку, але при запуску системи опалення зменшується вологість і температура в приміщенні.

Протилежний варіант виникає, якщо Ви приносите свіженьку книгу з холодної вулиці (книга на вулиці з повітря набирає вологість) - не спішіть її відкривати вдома, у теплі. Краще покладіть її закритою у прохолодному приміщенні на 4-5 годин, щоб вона адаптувалась.

За таких обставин палітурка вигинається, або блок може стати хвилястий (особливо це стосується Printbook). А якщо фотокнигу вже спіткала така доля - це не критично. Просто покладіть її під домашній саморобний “прес” - кілька книжок-енциклопедій.



класти чи ставити фотокниги на поличку

Зберігайте фотокниги горизонтально “стопкою” на поличці, або в шафі. Через вагу товстих сторінок при неправильному зберіганні, книга буде навантажувати палітурку і деформуватися.



фотокнига під час розкривання

Під час перегляду завжди підтримуйте обкладинку, поклавши задню частину фотокниги на чисту поверхню. Ніколи не тримайте фотокнигу лише за одну половинку обкладинки, оскільки під вагою альбому, палітурка може не витримати і розірватися.



З любов'ю до книг, а особливо до спогадів в них - ваша команда Pro.cyfrolab

Інші статті