Як шкільні фотографи мінімізують втрати під час кризи.

Друзі, в даній статті ми не претендуємо на всебічний аналіз всіх методів врятування Ваших грошей, але готові поділитися тими знаннями, якими володіємо та про які розповіли нам наші клієнти.

“...я прийшов в школу та запропонував замість Слімбука зробити Бамбук. Всі зрозуміли, що якість друку звичайно, гірша, проте можна вкластися в погоджену вартість, і я не дуже багато втратив... Батьки між "доплатити за фотодрук" чи "бюджетний друк" обрали друге, і я їх розумію.”

фотограф Павло, м. Дніпродзержинськ


“Та, як? Прийшов в школу та переконав робити не слімбук, а бамбук. Ну і скоротив кількість розворотів в альбомі. Дизайн довелося перепилювати звісно, але краще так, ніж ніяк...”

фотограф Володимир, м. Миколаїв


“Частину замовлень переориентувала на Бамбуки, а частину на Прінтбуки. Не всі звичайно погодились, але втрати неминучі. Гадаю, ті класи, що відмовились в результаті не зможуть зробити ніяких альбомів взагалі, тому що ціна на аналогічні Слімбуки в інших фотографів ще вище. В результаті діти, скорше за все, залишаться без фотокниг. Так, довелося в спішному порядку адаптовувати дизайн та верстку.”

фотограф Ганна, м. Бердянськ


“В нас це сімейний бізнес. Жінці та мені довелося згадати фотошоп, та як від послуг дизайнерів ми відмовились.Ну і намагаємося здати роботу якомога раніше. Так, доводиться сидіти ночами, згадувати, як робиться анімація в фш. Більшу частину замовлень вдалося переконати робити в Прінтбуках. Якщо не збавляти темп, сподіваємося зафіксувати прибуток (принаймні у гривнях) на рівні минулого року.”

фотограф Арсен, г. Вінниця


Як бачите, більшість фотографів приходять до наступних рішень:

  1. Минимизувати витрати на виробництво альбомів
  2. Намагаються раніше видати роботу
  3. Переводити замовники на більш бюджетні типи альбомів, такі, як PrintBook чи BamBook

Мы не можемо повпливати на перші два пункти, але можемо за допомогою простої таблиці показати різницю в ціні на аналогічні фотокниги на прикладі самого популярного шкільного формату 20х30 на 12 сторінок чи 6 розворотів. Ціни станом на 25.02.2015 в тиражі від 5 шт.

PrintBook
(поліграфія)
BamBook
(поліграфія)
SlimBook
(фотодрук)
PhotoBook
(фотодрук)
59 грн 73 грн 116 грн 141 грн

Таким чином, якщо у Вас вдасться переконати школірів та батьків замовляти замість Слімбука, до прикладу, Прінтбук, на одній книзі Ви зекономите 57 грн. Якщо взяти до уваги, що в середньому в класі 20 учнів, це 1140 грн. економії.

Переведення замовлень із Слімбука в Бамбук технічно взагалі не потребує від Вас жодних зусиль, оскільки розміри розворотів та обкладинок в них повністю ідентичні. Ну і, як доводить практика, різницю в якості друку та ціні в такий час більшість батьків не вважають за аргумент на користь Слімбука, тому погоджуються на поліграфію. Також не варто забувати, що зменшити вартість завжди можливо за рахунок зменшення кількості розворотів та сторінок. Так, постраждає дизайн, але такий варіант також має право на життя.

На цьому ми завершуємо наш майстер-клас "Як вижити в тяжкі часи" та нагадуємо, що не буває безвихідних ситуацій. Шляхи вирішення є завжи, головне бажання. Ми ж, як завжди, гарантуємо своєчасний друк, відправку, якість та найнижчу (наскільки це можливо в наших умовах) ціну на ринку.

З повагою,
Ваш Цифролаб.

Інші статті