Каліграфія для фотокниги

Каллиграфия для фотокниги

Створюючи фотокниги можна використовувати не тільки готові елементи, щоб зробити фотографії в книзі цікавіше і яскравіше. Ми часто працювали з художником, вона малювала нам для кожної фотокниги персональні ілюстрації. Зараз персоналізація книги для кожного клієнта це в першу чергу верстка. Фотокнига збирається за сюжетами (один сюжет, емоція, подія) - один розворот.

Каллиграфия для фотокниги

Обкладинка важливий момент, йому варто приділити увагу. Вона повинна передавати всю суть і настрої фотокниги, бути барвистою, емоційної і красивою. Ми не використовує стандартні шрифти для обкладинок, але текст все ж потрібен. Хрестини, весілля, дитячий день народження - це те що хочеться виділити і відзначити в книзі. Тому ми вирішили використовувати каліграфію як елемент дизайну обкладинки. Такі деталі додають "життя" в книгу, вона стає ще більш особливою.

Каллиграфия для фотокниги

В цілому каліграфія - прекрасна можливість урізноманітнити продукт, тим більше що вона зараз в моді. Це стосується як весільних так і сімейних фотокниг, різні стилі зйомки можуть доповнюватися текстом який написаний brash-pan'ом або гострим пером, історичним інструментом. Знайти каліграфа не так складно. Дуже багато талановитих каліграфів працюють з приватними замовленнями, розміщувати своє портфоліо в соц.мережах і спец.ресурсах на яких зібрані роботи дизайнерів, фотографів та інших професій пов'язаних з ілюстративним матеріалом. Прикладом подібного сайту може служити bihance.net Фейсбук доступніше, але не так зручний для пошуку підрядника.

Каллиграфия для фотокниги

Якщо ви виріши попрацювати з рукописним текстом вам потрібно чітко сформулювати і вибрати слова для напису, підібрати приклади робіт які вам подобаються, знайти каліграфа з близьким вам стилем і написати йому з готовим т.з. що б він міг сформувати ціну за весь обсяг роботи. Далі, готовий відсканований або растрований текст можете сміливо використовувати в роботі.

Зі свого боку скажу що спільна творчість це дуже цікавий процес, ваша книга починає наповнюватися новими гранями завдяки участі в роботі інших людей. Дуже рекомендую хоча б раз попрацювати в команді з ілюстратором або каліграфом. Якщо ви верстаєте багато книг вам буде веселіше працювати в новому форматі.

Текст: Ольга Драч
Facebook

Інші статті