Фотокнига про Ваше життя: як розмістити все і не зіпсувати враження

Як створити насичену і цікаву фотокнигу, яку не втомишся перегортати після п'ятого розвороту? Як зробити не просто книгу про певні події, а цілий літопис вашого життя? Як замінити усі ті звичні нам альбоми, в яких зібрані фото різних подій в одну цікаву книгу?

Сьогодні я розповім вам свої 5 етапів створення такої книги.

З моменту знайомства зі своїм чоловіком я пишу нашу історію у фото. Три роки тому це були фотоальбоми з колажами

зараз - це фотокниги! І так, про перший том «Скарбничка подружнього життя».

1. По-перше, розробіть концепцію книги і її зміст.
Мені зручно це робити в Excel.

Тут я пишу назву рубрик і позначаю події з цих рубрик, залишаю місце, щоб вказати сторінки і виводжу формулу, щоб стежити за підсумковою кількістю розворотів (к-ть сторінок має бути кратна чотирьом - правило cyfrolab).

Концепція оформлення кожної рубрики в принципі вимальовується по ходу книги. ІМХО витриманий і одноманітний стиль підійдуть для весільного альбому або фотокниги про одиничну подорож кудись. Якщо ж ви збираєтесь вмістити в книгу багато усього цікавого, то замисліться над індивідуальним дизайном для кожної з рубрик. Наприклад, рубрика Подорожі

та рубрика «НАША Лабораторія»

сильно відрізняються одна від одної.

2. Другий етап, це нарис змісту вже в Photoshop. Моя ідея оформлення книги припускає, що фото групуються по рубриках, а не по хронології, тому логічно зробити зміст, в якому пізніше можна будемо розставити посилання на сторінки. Макет змісту:

І що з того вийшло

3. Третій момент, створення книги.
Щоб не заплутатись у послідовності розворотів, я пропоную називати файли так: назва рубрики № п/п назва колажу № п/п

Наприклад, "Сімейні свята 1 Новий рік 1", значить, в рубриці "Сімейні свята" перше свято новий рік і це перший колаж цього свята. Зручно, якщо пізніше в Excel ви вирішите поміняти послідовність рубрик.

4. Четвертий штрих. Коли книга готова, проставляємо сторінки в однаковому стилі і місці, та зберігаємо все по порядку у форматі .jpg.

5. П'ятий завершальний момент - заливаємо підготовлений макет на сайт cyfrolab.com і чекаємо книжечку :)

P.S. У своєму другому томі я зробила розворот "17 літніх Must Hаve". Цю ідею можна використати як доповнення до змісту або як самостійний анонс всього, що буде у вашій книзі.

P.P.S. Бонус - деякі інші рубрики з книги...

"Особистий новий рік" Дні народження, на які ми ходили...

"Як просто" Розворот про 8-е березня

"Сімейні свята" н.р. у колі сім'ї

"Усі на дачу!"

Інші статті