Чому Фотокниги

Идеи для фотокниги

З досвідом ми прийшли до ідеї створення фотокниги після кожної зйомки. Фотографії - це чудово, але вони не повинні бути метою. Метою має бути емоція, яку ви отримуєте в процесі їхнього перегляду.

Більшість фотографів віддають невелику кількість найкращих, відібраних кадрів. Ми ж завжди віддаємо дуже багато, практично все, окрім технічного браку. Чому? Тому що фотограф ніколи не вгадає, яку цінність для батьків може нести легкий нахил голови їхньої дитини чи пасмо, що впало на плече нареченої, для нареченого. Все це - тонка матерія, і я не можу і не хочу позбавляти замовника можливості це побачити. Але папка із сотнями фотографій не зможе заполонити душу. Звичайно, їх треба перебрати.

Идеи для фотокниги

Фотокнига в цьому плані - кращий фільтр. Вона дозволяє розставити акценти, виокремити головне, розповісти особливу неповторну історію, не втративши унікальні межі. Ми пробували різні формати створення фотокниг.
Доволі довго при створенні розворотів книг ми використовували велику кількість чудових ілюстрацій талановитої художниці Альони Баранової, нашої знайомої. Идеи для фотокниги

Однак останнім часом прийшли до абсолютного мінімалізму в макетах. Використовуючи декілька простих шаблонів, ми розставляємо найкращі кадри зі зйомки так, щоб кожен гармоніював із сусідомі створював загальне враження від кожного розворота книги та в цілому. Єдиною ілюстрацією служить каліграфічний напис на обкладинці, яку малює Ольга Драч, і це завжди дуже елегантно, красиво і тонко. Іноді каліграфія може бути і всередині книги, але вона завжди є на обкладинці і теж в досить мінімалістичному стилі - назва, дата.

Идеи для фотокниги

Зрештою, при такому підході, переглядаючи книгу глядач читає емоцію, а не картинку, отримує максимум задоволення від самих фотографій, а не інших відволікаючих елементів.

Можливо з часом ми знову змінимо погляд на стиль верстки фотокниги, але навряд чи відмовимося від самої ідеї обов'язкового створення такої, як результату фотосесії. Просто тому що не зможемо відмовити собі в задоволенні дивитися, як радісно люди розпаковує свою книгу і з яким дитячим захопленням перевертають сторінки. Починаючи з моменту, коли книга потрапляє в руки власника, з кожним роком її цінність тепер буде рости.

Це не про книги і не про фотографії, це завжди про щось набагато більше. Щось безцінне і миттєве.

Автор статьи: Евгения Драч

Інші статті